Opbrengsten Het Rotterdam Gala 2018

11-06-2018

De 1ste editie van Hét Rotterdam Gala was een daverend succes. Niet alleen door de prachtige avond maar ook door de fantastische opbrengst. Hiermee heeft Stichting Rotterdam Mooier Maken buurtspeeltuinen in de stad opgeknapt en KidsRight ondersteunt bij het lanceren van het Global Changemakers platform. 

Totale opbrengst: €412.900

Onder aanvoering van gastheer burgemeester Ahmed Aboutaleb en veilingmeester Alexander Pechtold genoten de aanwezigen van optredens van DO, burgmeester Aboutleb zelf (een prachtig gedicht), the Gibson Brothers en de Belgische feestband Cookies and Cream. De veiling zelf was ook entertainment. Er werd veel geboden voor maatschappelljk projecten als het 'adopteren' van een speeltuintje en het ondersteunen van een jonge changemaker, maar ook op een paar unieke items. Een reis naar Jordanië met o.a. een lunch in het paleis van de koning werd maar liefst 8 keer verkocht. En een zeer bijzondere foto van the Rolling Stones in het Kurhaus leverde €14.000 op.

Het enthousiasme werd nog groter toen onverwachts Afrojack op het podium verscheen. Hij lanceerde het Global Changemakers platform van KidsRights, de stichting van ondermeer de wereldberoemde internationale Kindervredesprijs. KidsRight moedigt hiermee kinderen over de hele wereld aan om bijzondere projecten te starten.