Rijnmond helpt: Sander de Kramer verrast Stichting Thuis Op Straat

25-05-2020

Stichting Thuis Op Straat brengt de jeugd in beweging via sport en spel en is wereldberoemd in Rotterdam en omstreken. Door de coronamaatregelen heeft de stichting een probleem, want jongeren vanaf 12 jaar moeten gewoon op anderhalve meter blijven. En constant basketballen met die afstand, gaat toch vervelen...

Dus schreef Peter Steenbergen van Thuis Op Straat een brief aan Rijnmond Helpt, waarin hij vroeg om spelletjes die geschikt zijn om te spelen met de anderhalvemetermaatregel. 

"We zijn hartstikke blij dat we weer buiten mogen spelen, maar we zijn wel wat beperkt", vertelt Peter. "Alle spelletjes moeten op anderhalve meter afstand worden gespeeld. Nu zijn er twee razend populaire spelletjes die je met die afstand op een Rotterdams plein kunt spelen, KanJam en Kubb..."

Auto volgestampt

"Laten wij dat nou geregeld hebben! Ik heb heel mijn auto volgestampt met KanJam en Kubb!", vertelt de gearriveerde Rijnmond Helpt-presentator Sander de Kramer, die zelf nog maar net in zijn kleine volgeladen wagentje paste.

En dus kan het uitladen van de spelletjes, mede mogelijk gemaakt door Stichting Rotterdam Mooier Maken, beginnen. Sander speelt zelf een spelletje mee en praat met andere deelnemers.

Bekijk hier de video.

Bron: rijnmond.nl